Höstlägret 2016. "Mästarnas mästare"

Samling kring lägerelden. Foto: Mattias Ottestig Samling på lägergårdens trappa. Foto: Alva Aro
Precis som tidigare år samlades vi på lägergården på Seskarö det tredje veckoslutet i september. Och precis som tidigare fylldes gården till bristningsgränsen av ungdomar och av deras lovsång!

Höstlägret 16-18 september var elfte året i rad och denna gång arrangerades det i samverkan med Kristen idrottskontakt (KRIK). Under helgen hade vi glädjen att se många kända ansikten från tidigare höstlägersammanhang bland våra deltagare och medverkande. Men precis som tidigare år var det även många ungdomar som var med oss för första gången. Under helgen möttes mer än femtio ungdomar och det fick bäddas lite här och var, för att ge plats för så många som möjligt.

Lägergården kändes plötsligt för trång, men det är ju mer ett angenämt problem i de här sammanhangen.

Redan vid första kvällsmötet fylldes kapellet till sista plats. När Maria och Mattias Ottestig stämde upp lovsången till Herren Jesu ära öppnade sig himlen över oss. Efter att Mikael Kero hade delat Guds ord med oss och gett sin undervisning, kändes det som om lägret inte kunde ha börjat bättre. En stor tacksamhet till Jesus fyllde åtminstone mitt höstlägerhjärta!

Lördagen var som vanligt de stora händelsernas dag. Efter morgonbön och bibeltimme så förlades eftermiddagens tävlingar till stranden och gick på temat: Mästarnas mästare. KRIK:arna Mattias Ottestig och Johan Höglund hade satt upp en utslagsgivande serie av tävlingar och sporter som de fem olika lagen skulle ta sig igenom. Efter två timmar återstod bara nattduellen innan ett vinnarlag kunde utses. Septembersolen och de ljumma vindarna gjorde att timmarna på stranden kändes sommarvarma och välinvesterade, framför allt ifråga om gemenskap.

Innan middagen väntade ännu några valfria seminarier. Ett av seminarierna handlande om KRIK och hur man kan starta lokala KRIK-föreningar, ett annat välbesökt seminarium denna eftermiddag gick på temat bön och tungotal och hade Maria Andersson och Johan Marklund som bibellärare.

Köket gjorde åter en ovärderlig insats när gäller trivsel faktorn. Margareta och de andra guldhjärtade vännerna i köket serverade högklassig mat hela vägen och bidrog till att vi trivdes gott.

På lördagskvällen sågs vi i kapellet igen. Undervisningen hade överskriften ”En segerkrans som aldrig vissnar” och blev en inbjudan till att personligen börja söka Guds närhet. Efter undervisningen fick alla möjlighet att gå till personlig förbön. Där under ordet och lovsången kom vindpust efter vindpust från himlen och det visade sig att Herren förlöste nådegåvor och förnyade både unga och gamla hjärtan. Tack, tack Jesus!

På söndag avslutades helgen med mässa på förmiddagen och lunch innan alla började packa ihop för att trötta men glada återvända till…Uppsala, Luleå, Boden, Råneå, Sävast, Pajala, Kiruna, Sattajärvi, Korpilombolo, Svanstein, Juoksengi, Övertorneå, Bäckesta, Hedenäset eller andra bostadsorter.

Tack Jesus för Seskarö 2016! Du, Jesus, som ensam är Mästarnas mästare nu, alltid och i evighet!

Stefan
(Klicka på bilderna för förstoring.)

2016-09-24
Stefan Aro